Boršč s koriandrom a rascou
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
cvikla
1
ks
zeler
150
g
cibuľa
1
ks
červená paprika
2
PL
olivový olej
2
PL
mletý koriander
1
PL
celá rasca
1,2
litre
zeleninový vývar
štipiek
tymian
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Pokrájanú surovú cviklu, malý zeler, nadrobno pokrájanú cibuľu a papriku dáme do veľkého kastróla. Premiešame spolu s olivovým olejom a upražíme za stáleho miešania. Premiešame a dusíme niekoľko minút.
2.
Postupne pridáme mletý koriander a celú rascu. Dusíme dve minúty a pridáme zeleninový vývar. Polievku varíme približne 20 minút. Premiešavame a polievku rozmixujeme pre jemnejšiu chuť. Nakoniec pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti. Podávame s trochou nízkotučného bieleho jogurtu na ozdobenie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.