Pečené zemiaky s pórom
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
zemiaky
1
ks
pór
soľ
125
g
šampiňóny
1
ks
jarná cibuľka
1
strúčik
cesnaku
1
PL
olej
1/2
ks
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
150
g
smotana
1
ks
vajce
2
PL
parmezán
2
cl
maslo
rastlinný tuk
postup
1.
Ošúpané a umyté zemiaky pokrájame na kolieska. V osolenej vode varíme 5 minút. Zlejeme a necháme odkvapkať. Pór a huby očistíme a pokrájame. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno posekáme.
2.
Na rozohriatom oleji osmažíme pór, cibuľu, cesnak a huby. Lístky petržlena najemno posekáme. Premiešame, ochutíme a dáme do vymasteného pekáča. Na masu škridlovito naukladáme zemiaky. Smotanu vymiešame s vajcom, soľou, korením a parmezánom. Rovnomerne zalejeme zemiaky. Povrch obložíme tenučkými plátkami masla. 20 minút zapekáme vo vyhriatej rúre do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.