Tiramisu
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
syr Mascarpone
300
g
piškóty
50
g
kakao
100
ml
silná čierna káva
50
ml
amaretto
250
ml
smotana na šľahanie
3
ks
vaječný žĺtok
3
PL
kryštálový cukor
50
ml
dezertné víno Marsala
postup
1.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme na hustú penu žĺtky s cukrom, následne pridáme dezertné víno marsala, ktoré môžeme nahradiť aj iným druhom. Dobre premiešame, dáme bokom z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
2.
Rozmiešame mascarpone, pridáme šľahačku, ktorú sme dobre vyšľahali a vychladnutú žĺtkovú zmes, opatrne premiešame, aby nám vznikla hladká hmota polotuhej konzistencie.
3.
Piškótami vyložíme misku, ktoré sme namáčali do kávy, ktorú sme ochutili amarettom. Polovicu krému natrieme na piškóty a naň rozložíme druhú časť namočených piškót. Na piškóty opäť natrieme zvyšok krému a dobre vyhladíme. Takto pripravené tiramisu dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Tesne pred servírovaním posypeme kakaom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.