Pridať recept

FOTORECEPT: Šťavnatá torta s čučoriedkami

Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26

ingrediencie

Suroviny na 1 piškótové cesto

5 ks
vajce
7 PL
kryštálový cukor
5 PL
polohrubá múka
1 balíček
prášok do pečiva
2 PL
olej
2 PL
kakao

Plnka

1 balíček
kapučíno v prášku
2 ks
smotanový puding
2 ks
Hera

Čučoriedková náplň

7 dl
čučoriedkový kompót
5 dl
voda
1 ks
Zlatý klas

Čokoláda

1 ks
Cera
250 g
horká čokoláda
1 PL
olej

Na potretie

malinový džem

Na poliatie

ovocný sirup

postup

Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
 
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
 
1.
Vajíčka vymiešame s cukrom, potom pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
 
2.
Cesto vylejeme na maslom a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút. Na celú tortu budeme potrebovať 4-5 piškótových ciest.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
3.
Na plnku si v hrnci zmiešame kapučíno s 4 dcl vody. Poriadne premiešame, aby nevznikli hrudky. Necháme zovrieť. Medzitým si v druhej nádobe vymiešame oba pudingové prášky s trochou vody a prilejeme zmes k vriacemu kapučínu.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
4.
Varíme, až nám vznikne hustá kaša.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
5.
Do vychladnutej kaše primiešame obe masla a mixujeme na hladkú kašu.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
6.
Na čučoriedkovú náplň si vylejeme kompót i s vodou do hrnca a privedieme k varu. V 5dl vody si rozmiešame zlatý klas a vylejeme k horúcemu kompótu.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
7.
Varíme, až nám vznikne hustá kaša.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
8.
Upečené cesto si polejeme cca 5 PL sirupu a potrieme džemom.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
9.
Natrieme plnkou a prikryjeme druhým cestom. Postup opakujeme.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
10.
Na druhé cesto vylejeme čučoriedkovú náplň. Prikryjeme ďalším cestom a postup opakujeme, ako pri prvom ceste (sirup, plnka, cesto,...).
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
11.
Celú tortu nakoniec potrieme krémom a polejeme rozpustenou čokoládou. Zdobíme podľa chuti a nálady.
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Fotorecept: Šťavnatá torta s čučoriedkami
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.