Plnené kuriatka na portskom víne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
malé kuriatko
30
g
maslo
1
PL
olej
soľ
mleté čierne korenie
Plnka
60
g
posekané mandle
250
ml
voda
165
g
krupica
30
g
maslo
Omáčka
125
ml
portské víno
250
g
hroznové bobule
250
ml
vývar
2
PL
škrob
2
PL
voda
4
PL
šľahačka
postup
1.
Plnka: Mandle opražíme dohneda. Potom dáme uvariť vodu, pridáme krupicu a necháme 2 minúty stáť. Pokrájané maslo vmiešame spolu s opraženými mandľami do krupice. Pridáme soľ a korenie a necháme vychladnúť.
2.
Kurča naplníme plnkou. V nádobe ohrejeme maslo a olej a vložíme do nej kurča, ktoré osolíme a okoreníme. Pečieme ho 50 až 60 minút domäkka.
3.
Omáčka: Víno zohrejeme tak, aby sa odparilo na polovičný objem. Pridáme bobule hrozna, povaríme asi minútu a vyberieme. Pridáme vývar a privedieme do varu, aby sa časť odparila. Pridáme vodu so škrobom, smotanu a hrozno a zohrejeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.