Pridať recept

FOTORECEPT: Kapustový ryžový nákyp

Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

1 ks
sladká kapusta
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 ks
rajčina
1 hrsť
čerstvá bazalka
1 šálka
ryža
2 KL
sladká mletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
curry korenie
olivový olej

Na vymastenie

olivový olej
strúhanka

postup

1.
Kapustové listy uvaríme v slanej vode do mäkka.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Na olivovom oleji opražíme cibuľu a po krátkej chvíli pridáme aj nakrájaný cesnak. Minútu opražíme.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Hlúbik kapusty nakrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli a cesnaku.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Potom posypeme červenou paprikou, osolíme a restujeme 5 minút.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Pridáme nakrájanú rajčinu a bazalku.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Podlejeme 1 dl vody a necháme aspoň 15 minút dusiť, aby sa spojili chute.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Medzitým si vytrieme zapekaciu misu olivovým olejom a vysypeme strúhankou. Kapustové listy ukladáme jeden vedľa druhého a budeme vrstviť dvakrát, takže polovicu listov si ešte uchovajte.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Na vrch dáme zeleninovú zmes, ktorú sme si pripravili.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
9.
Uvaríme si ryžu. Jednu šálku ryže zalejeme 2 šálkami vody a varíme. Na záver jemne osolíme a pridáme curry korenie (asi 2 KL).
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
10.
Uvarenú ryžu uložíme na zeleninovú zmes.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
11.
Na záver poukladáme ešte jednu vrstvu kapustových listov a dáme zapiecť na 20-30minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Nákyp je hotový, keď je kapusta na vrchu krásne chrumkavá a ryža tuhá.
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
12.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Fotorecept: Kapustový ryžový nákyp
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Ako sa varí dokonalá ryža: Overené pomery a časy varenia + chutné recepty
Ako vždy uvariť výbornú ryžu? Guľato-zrnná, dlhozrnná i natural ryža takto vždy vyjde perfektne.
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!