Pikantné grilované kurča
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,4
kg
kurča
2
ks
čerstvá červená feferónka
125
ml
citrónová šťava
2
PL
olivový olej
soľ
korenie
postup
1.
Feferónky bez jadier nasekáme na drobné kúsky a zmiešame s citrónovou šťavou, 1 lyžicou oleja a 2 lyžicami čierneho korenia. Zmesou potrieme kurča a necháme ho 8 hodín marinovať v chladničke.
2.
Gril potrieme olejom, kurča prepichneme 2 špajľami a osolíme. Počas grilovanie ho potierame marinádou a grilujeme dovtedy, kým kože nie je zlatohnedá (15 až 20 minút). Potom otočíme a grilujeme ešte 20 až 30 minút.
3.
Pred podávaním kurča naporcujeme a podávame s hranolčekmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.