Parené buchty s jahodami
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
mlieko
30
g
droždie
500
g
polohrubá múka
1
ks
vajce
1
KL
kryštálový cukor
1
štipka
soľ
jahody
maslo
práškový cukor
kakao
postup
1.
Múku preosejeme a pridáme k nej soľ. Droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku pridáme k múku spolu s vajcom a cukrom a zo surovín vypracujeme tuhšie cesto. Necháme ho kysnúť v teple prikryté pod utierkou.
2.
Na pomúčenú pracovnú dosku dáme vykysnuté cesto vyvaľkáme ho na 1 cm plát a pokrájame ho na štvorce. Na každý štvorec dáme umytú jahodu (alebo zaváranú) a vyformujeme buchtu. Keď sú hotové buchty necháme ich ešte trošku kysnúť.
3.
Budeme ich pariť zakryté 10 minút a tesne pred servírovaním ich pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme kakaom, ktoré sme zmiešali s cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.