Zemiaky na lyonský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
zemiaky
100
g
maslo
100
ml
olivový olej
4
ks
šalotka
3
ks
jarná cibuľka
5
strúčikov
cesnaku
1
PL
pažitka
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na plátky. Zohrejeme olej s troškou masla a opražíme na ňom plátky zemiakov. Keď sú zemiaky opečené udržujeme ich na teplom mieste.
2.
Keď sú upečené všetky plátky pridáme k ním aj zvyšok masla do panvice, na ktorej opečieme aj tenké plátky cesnaku a nadrobno pokrájanú šalotku.
3.
Na panvicu vrátime zemiaky, osolíme, okoreníme, premiešame a opekáme ich dozlata. Dbáme na to, aby sa šalotka alebo cesnak nepripálili, preto zemiaky stále obraciame a miešame.
4.
Na záver zemiaky posypeme pokrájanou pažítkou a jarnou cibuľkou, dobre premiešame a servírujeme ako prílohu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.