Pridať recept

Zemiaky na lyonský spôsob

ingrediencie

750 g
zemiaky
100 g
maslo
100 ml
olivový olej
4 ks
šalotka
3 ks
jarná cibuľka
5 strúčikov
cesnaku
1 PL
pažitka
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na plátky. Zohrejeme olej s troškou masla a opražíme na ňom plátky zemiakov. Keď sú zemiaky opečené udržujeme ich na teplom mieste.
 
2.
Keď sú upečené všetky plátky pridáme k ním aj zvyšok masla do panvice, na ktorej opečieme aj tenké plátky cesnaku a nadrobno pokrájanú šalotku.
3.
Na panvicu vrátime zemiaky, osolíme, okoreníme, premiešame a opekáme ich dozlata. Dbáme na to, aby sa šalotka alebo cesnak nepripálili, preto zemiaky stále obraciame a miešame.
4.
Na záver zemiaky posypeme pokrájanou pažítkou a jarnou cibuľkou, dobre premiešame a servírujeme ako prílohu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...