Pridať recept

Bravčové s čínskou zeleninou

ingrediencie

1 kg
prerastené bravčové mäso
150 g
slanina
1 balíček
čínska zelenina
1 téglik
kyslá smotana
bobkový list
celé čierne korenie
celé nové korenie
muškátový kvet
soľ
trochu
ocot
trochu
cukor
trochu
vegeta
olej

postup

1.
Mäso vcelku prešpikujeme slaninou a sprudka ho opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Podlejeme vodou, pridáme bobkový list, 6 zrniek celého čierneho a 2 zrnká nového korenia. Prikryjeme, polodusíme a polopečieme.
 
2.
Potom k nemu pridáme čínsku zeleninu, posypeme vegetou, muškátovým kvetom, cukrom a pečieme ďalej prikryté, kým nie je mäso mäkká a zelenina rozvarená.
3.
Potom z pekáča vyberieme všetku okrem mäsa a zapečieme ho dočervena. Pokrájame ho na úhľadné plátky, ktoré na tanieri polejeme omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.
4.
Z omáčky vyberieme zrnká korenia, nalejeme ju do mixéra a rozmixujeme. Pridáme smotanu, vodu, cukor, soľ a ocot podľa chuti. Privedieme do varu a odstavíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...