Domáca údená tlačenka
nízka
náročnosť
ingrediencie
bravčový žalúdok
2
ks
údené koleno
5
ks
údené bravčové nohy
1
kg
údená krkovička
1
ks
údený hovädzí jazyk
údená bravčová hlava
500
g
údené chudé mäso
2
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
bobkový list
2
PL
majorán
celé čierne korenie
1
štipka
mleté čierne korenie
cesnaku
celé nové korenie
postup
1.
Nohy dáme variť spolu s kolenom osobitne. Ostatné prísady varíme v inom hrnci spolu s cibuľou, mrkvou, bobkovým listom, novým a čiernym korením. Varíme, kým nie je mäso mäkké.
2.
Mäso z nôh a kolien pomelieme, ostatné pokrájame na menšie kúsky. Zmiešame ho s vývarom, pridáme roztlačený cesnak, majorán a mleté korenie. Nesolíme. Teplú masu naplníme do vreciek na tlačenku, zaťažíme a dáme do chladu. Krájame až na druhý deň.
3.
Všetko mäso pokrájame na menšie kúsky, aj z nôh a kolien. Zmiešame ho s vývarom, pridáme roztlačený cesnak, majorán a mleté korenie. Nesolíme. Teplú masu naplníme do vreciek na tlačenku, zaťažíme a dáme do chladu. Krájame až na druhý deň.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.