Pridať recept

Snehové vežičky

ingrediencie

vajce
lístkové cesto
2 ks
vaječný bielok
40 g
kryštálový cukor
voda
80 g
práškový cukor
čučoriedka
práškový cukor

postup

Lístkové cesto vyvaľkáme na plát, z ktorého vykrajujeme kolieska s priemerom cca 5 – 6 cm. Polovici koliesok menšou formičkou vykrojíme stredy. Celé kolieska prenesieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, okraje potrieme šľahaným žĺtkom a prilepíme koliesko s voľným stredom. Ak chceme vyššie veže, žĺtkom prilepíme ešte jedno koliesko s voľným stredom. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne do neho zašľaháme 40g kryštálového cukru. Štyri lyžice vody uvaríme s 80g práškového cukru na niť, horúce vmiešame do snehu a riadne prešľaháme. Snehovým krémom naplníme vnútro vychladnutých vežičiek a ozdobíme čerstvými alebo kompótovými čučoriedkami alebo ríbezľami. Potom veže pocukrujeme.Poznámka: Cukor je uvarený na niť ak chladnúce kvapky cukru tvoria medzi prstami nitku.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať