Pridať recept

Plnené kuracie stehná

ingrediencie

kuracie stehno
200 g
slanina
50 g
olej
100 g
cibuľa
2 ks
žemľa
400 g
šampiňóny
30 g
petržlenová vňať
500 ml
mlieko
tymian
mleté čierne korenie
vajce
soľ

postup

1.
Časť slaniny a cibuľu pokrájame nadrobno. Opražíme ich spolu na oleji.
 
2.
Vrchnú časť stehien vykostíme a pripravíme si plnku: Žemľu nakrájame na kocky, šampiňóny tiež. Zmiešame ich s tymiánom, posekanou petržlenovou vňaťou, mliekom, korením, vajíčkom, soľou, opraženou slaninou a cibuľou. Dobre zamiešame a naplníme vykostené stehná.
3.
Stehná zabalíme do plátkov slaniny a previažeme. Dáme ich na pekáč, podlejeme vodou a trochou oleja. Pečieme ich 25 až 30 minút pri 200 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať