Viedenské knedličky
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
slanina
1/2
ks
cibuľa
trochu
petržlenová vňať
150
g
veka biela
1
štipka
soľ
1/2
šálka
mlieko
1
ks
vajce
80
g
hrubá múka
50
g
strúhaný syr
postup
1.
Slaninu nakrájame na drobné kocky, pridáme jemne nasekanú cibuľu, strúhaný syr, petržlenovú vňať a vložíme na malé kocky nakrájané tvrdšie plátky veky. Osolíme a miešame až sa tuk vsaje, pridáme v mlieku rozšľahané vajcia a necháme asi 1/4 hodiny stáť.
2.
Potom pridáme múku, rukami formujeme menšie knedličky a pridáme ich do hovädzieho vývaru. Keď vyplávajú napovrch a potom klesnú, sú už uvarené dosť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.