Pridať recept

Viedenské knedličky

ingrediencie

50 g
slanina
1/2 ks
cibuľa
trochu
petržlenová vňať
150 g
veka biela
1 štipka
soľ
1/2 šálka
mlieko
1 ks
vajce
80 g
hrubá múka
50 g
strúhaný syr

postup

1.
Slaninu nakrájame na drobné kocky, pridáme jemne nasekanú cibuľu, strúhaný syr, petržlenovú vňať a vložíme na malé kocky nakrájané tvrdšie plátky veky. Osolíme a miešame až sa tuk vsaje, pridáme v mlieku rozšľahané vajcia a necháme asi 1/4 hodiny stáť.
 
2.
Potom pridáme múku, rukami formujeme menšie knedličky a pridáme ich do hovädzieho vývaru. Keď vyplávajú napovrch a potom klesnú, sú už uvarené dosť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať