Pridať recept

Mozočková omáčka

ingrediencie

100 g
mozoček
30 g
masť
30 g
cibuľa
30 g
maslo
30 g
hladká múka
1/2 liter
vývar
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletá červená paprika
hrnčekov
petržlenová vňať

postup

Mozoček sparíme horúcou vodou a stiahneme krvavé blany. Na masti osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme mozoček a chvíľu dusíme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zriedime s vodou alebo vývarom a 10 minút povaríme. Potom pridáme mozoček a varíme ďalších 10 minút. Omáčku osolíme, okoreníme a ochutíme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi alebo cestovinami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať