Pridať recept

Zeleninový nákyp

ingrediencie

250 g
zemiaky
250 g
šampiňóny
100 g
smotanový syr
250 g
mrkva
250 g
kaleráb
250 g
cuketa
2,5 dl
kyslá smotana
soľ
2 ks
vajce
1 strúčik
cesnaku
1/2 ČL
tymian
trochu
čili
1 ČL
mletá štipľavá červená paprika
1 ČL
kari korenie
tvrdý syr

postup

1.
Zemiaky, mrkvu, kaleráb, cuketu pokrájame postrúhame na strúhadle nahrubo. Premiešame ich so šampiňónmi a navrstvíme všetko do zapekacej misy.
 
2.
Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, soľou, všetkými koreninami a pretlačeným cesnakom. Smotanu vylejeme na zeleninu a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200 °C. Pečieme asi 45 minút.
3.
Krátko pred dopečením posypeme nákyp nahrubo postrúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.