Pridať recept

Čínska bravčová polievka

ingrediencie

125 g
bravčové mäso
225 g
bambusové výhonky
1 liter
kurací vývar
4 PL
voda
2 ks
zemiaky
2 PL
vínny ocot
2 PL
škrobová kukuričná múka
1 PL
sójová omáčka
1 KL
sezamový olej
1 ks
červená paprika
3 ks
šalotka
1 KL
zázvor
1 ks
mrkva

postup

1.
Do hrnca nalejeme kurací vývar, pokrájané zemiaky a lyžicu ryžového vinného octu a všetko privedieme do varu. Plameň stiahneme na minimum.
 
2.
S vodou zmiešame škrobovú kukuričnú múčku a túto zmes potom primiešame do horúceho vývaru.
3.
Vývar necháme opätovne variť a miešame, až kým nezhustne a následne opäť stiahneme plameň.
4.
Na tanier dáme bravčové kúsky a polejeme ich zvyšným ryžovým vínnym octom, sójovou omáčkou a sezamovým olejom.
5.
Do vývaru pridáme bravčové kúsky, pásiky mrkvy a zázvor a povaríme všetko spolu 10 minút. Pridáme šalotku, pokrájanú červenú papriku a bambusové výhonky. Povaríme ešte 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...