Vyprážané kysnuté knedličky
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
15
g
droždie
2
dl
mlieko
1
štipka
soľ
30
g
práškový cukor
3
ks
žĺtok
60
g
maslo
1
PL
rum
500
g
tuk na vyprážanie
7,5
dl
ovocná šťava
postup
1.
Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Do múky dáme cukor, žĺtky, nakysnutý kvások, roztopené maslo, rum, soľ a vymiesime. Necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
2.
Z vykysnutého cesta povykrajujeme lyžicou namočenou do rozpáleného tuku malé knedličky, ktoré vypražíme na panvici v rozpálenom tuku do ružova. Podávame s ovocnou šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.