Pridať recept

Vyprážané kysnuté knedličky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
15 g
droždie
2 dl
mlieko
1 štipka
soľ
30 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
60 g
maslo
1 PL
rum
500 g
tuk na vyprážanie
7,5 dl
ovocná šťava

postup

1.
Z trochy mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Do múky dáme cukor, žĺtky, nakysnutý kvások, roztopené maslo, rum, soľ a vymiesime. Necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
 
2.
Z vykysnutého cesta povykrajujeme lyžicou namočenou do rozpáleného tuku malé knedličky, ktoré vypražíme na panvici v rozpálenom tuku do ružova. Podávame s ovocnou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Domáca knedľa
Domáce knedle chutia oveľa lepšie ako kupované: Takto ich pripravíte bez menšieho zaváhania
Ku mäsu s dobrou omáčkou sa ako príloha vynikajúco hodia knedle. Veď aká by už bez nich bola sviečková, či...
Parené knedle
Parená knedľa úžasne mäkká a jemná ako pavučinka! Táto knedľa na MINERÁLKE je perfektná, geniálne triky, ako sa vždy podarí
Takto pripravíte vždy krásne jemnú a nadýchanú parenú knedľu! Máme pre vás perfektný recept a zopár trikov,...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: