Pridať recept

Hrášková polievka s údeným mäsom

ingrediencie

1 balíček
mrazený hrášok
200 g
údenej krkovičky
10 PL
hladká múka
2 ks
vajce
2,5 PL
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
mletá červená sladká paprika

postup

1.
Na oleji si trošku orestujeme krkovičku nakrájanú na malé kocky. Potom podlejeme vodou a necháme povariť.
 
2.
Pridáme hrášok, osolíme, okoreníme a zasa necháme trošku povariť aby hrášok zmäkol.
3.
Z vajíčok, múky a trošky vody urobíme cesto, nie husté ale akurát na halušky. Počkáme kým polievočka začne vrieť a zhádžeme do nej halušky.
4.
Ešte chvíľku necháme variť, aby sa uvarili halušky a polievku vypneme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať