Pridať recept

Ravioli s paradajkovou omáčkou

ingrediencie

Cesto

400 g
pšeničná múka
4 ks
vajce
1 ČL
soľ
2 PL
olivový olej

Plnka

100 g
klobása
100 g
mrazený špenát
1 ks
vajce
1 PL
horčica
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
mletý muškátový oriešok
1 PL
bazalka

Omáčka

2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
4 ks
paradajka
1 konzerva
paradajka
trochu
soľ

postup

1.
Múku dáma na dosku a do stredu urobíme jamku, do ktorej dáme vajcia, soľ a olej. Vypracujeme cesto a necháme ho na 15 minút odležať. Potom ho vyvaľkáme a nakrájame na štvorce. Na každý dáme pripravenú plnku. Okraje pritlačíme k sebe a dáme variť na vriacej osolenej vody na 10 minút. Hotové podávame s omáčkou.
 
2.
Plnka: Klobásu pomelieme a zmiešame so špenátom, vajcom a horčicou. Osolíme, okoreníme. Zmiešame s posekanou bazalkou a muškátovým orieškom.
3.
Omáčka: Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom k nej pridáme olúpané a pokrájané paradajky. Primiešame konzervované paradajky a uvaríme. Podľa chuti osolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...