Vanilková zmrzlina
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
175
g
práškový cukor
6
dl
smotana
4
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
1
ks
citrón
1
ks
vanilkový struk
postup
1.
Do kastrólu s dvojitým dnom nalejeme plnotučnú smotanu a zohrievame pomaly za stáleho miešania. Pridáme vanilku, citrónovú kôru, ktorú sme nastrúhali z jedného citróna, žĺtky a vajcia a zohrievame až do bodu varu.
2.
Plameň zmiernime a varíme za občasného miešania 8 až 10 minút, teda až kým zmes nezhustne. Do zmesi primiešame cukor a necháme vychladnúť.
3.
Prepasírujeme šľahačkovú hmotu. Prerežeme vanilkový lusk, odstránime semienka a zamiešame ich do zmrzlinovej hmoty.
4.
Hmotu nalejeme do plastovej nádoby s vrchnákom a necháme ju zamraziť cez noc.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.