Pridať recept

Bochník s ovocím a orechmi

6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

225 g
polohrubá múka
100 g
hrozienka
50 g
lieskové oriešky
50 g
sušená marhuľa
1/2 KL
soľ
2 PL
cukor
1 PL
rastlinný tuk
2 PL
marhuľový džem
6 PL
pomarančová šťava
6 PL
biely jogurt
2 KL
sušené droždie

postup

1.
Zmiešame v miske múku so soľou, pridáme rastlinný tuk a prstami ho zapracujeme do múky. Vmiešame hrozienka, cukor, marhule, oriešky a droždie.
 
2.
Pomarančovú šťavu zohrejeme v panvici, ale nenecháme ju variť.
3.
Do zmesi s múkou vmiešame teplý džús a jogurt a spracujeme cesto.
4.
Cesto budeme miesiť 5 minút na mierne pomúčenej pracovnej doske, teda kým nie je cesto hladké a pružné. Vypracujeme bochník a dáme ho na plech. Prípadne zmes rovnomerne rozložíme na srnčí chrbát. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste, teda kým nezíska dvojnásobný objem.
5.
Koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220°c približne 35 až 40 minút, až kým nie je dôkladne prepečený. Premiestnime ho na kovovú mriežku a potrieme džemom. Necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať