Pena zo pstruha s kaviárovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
Pena
400
g
filé zo pstruha
3
ks
vaječný bielok
300
ml
smotana
1/2
šálka
citrónová šťava
2
štipky
soľ
trochu
biele korenie
125
g
filé z lososa
Kaviárová omáčka
1/8
liter
smotana
1
ks
kaviár
postup
1.
Pstruhy nakrájame nadrobno a rozmixujeme.
2.
Dobre ušľaháme bielky so štipkou soli a počas šľahania pridáme korenie, smotanu a citrónovú šťavu. Nakoniec opatrne vmiešame rybie pyré.
3.
Formu vymastíme maslom.
4.
Filé zo pstruhov a červeného lososa nakrájame na rovnaké kúsky.
5.
Formu napĺňame striedavo penou a vrstvou nakrájaného filé. Poslednú vrstvu filé pokryjeme penou.
6.
Formu dobre prikryjeme alobalom. Pečieme vo vodnom kúpeli v rúre pri teplote 190 °C asi 40-50 minút.
7.
Hotové jedlo necháme odležať jeden deň. Potom ho vyklopíme, natrieme smotanou alebo bielym jogurtom a ozdobíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.