Pridať recept

Pena zo pstruha s kaviárovou omáčkou

Pena zo pstruha s kaviárovou omáčkou
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

Pena

400 g
filé zo pstruha
3 ks
vaječný bielok
300 ml
smotana
1/2 šálka
citrónová šťava
2 štipky
soľ
trochu
biele korenie
125 g
filé z lososa

Kaviárová omáčka

1/8 liter
smotana
1 ks
kaviár

postup

1.
Pstruhy nakrájame nadrobno a rozmixujeme.
 
2.
Dobre ušľaháme bielky so štipkou soli a počas šľahania pridáme korenie, smotanu a citrónovú šťavu. Nakoniec opatrne vmiešame rybie pyré.
3.
Formu vymastíme maslom.
4.
Filé zo pstruhov a červeného lososa nakrájame na rovnaké kúsky.
5.
Formu napĺňame striedavo penou a vrstvou nakrájaného filé. Poslednú vrstvu filé pokryjeme penou.
6.
Formu dobre prikryjeme alobalom. Pečieme vo vodnom kúpeli v rúre pri teplote 190 °C asi 40-50 minút.
7.
Hotové jedlo necháme odležať jeden deň. Potom ho vyklopíme, natrieme smotanou alebo bielym jogurtom a ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať