Pridať recept

Teľacia paštéta

ingrediencie

500 g
bravčová pečeň
250 g
teľacie mäso
250 g
slanina
4 ks
vajce
2 ks
cibuľa
1 PL
petržlenová vňať
1 KL
paštétové korenie
3 ks
borievka
trochu
majorán
1 KL
soľ
trochu
korenie

Želé z koňaku

1 šálka
mäsový vývar
2 cl
koňak
5 lístky
želatína

postup

1.
Pečienku, teľacie mäso a slaninu zomelieme najmenej dvakrát na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajcia, posekanú cibuľu, petržlenovú vňať a korenie, všetko dobre premiešame a ochutíme soľou a korením.
 
2.
Zmes dáme do paštétovej formy a vo vodnom kúpeli ju pečieme 1 hodinu v predhriatej rúre na 175 °C. Necháme vychladnúť.
3.
Vývar zmiešame s destilátom a podľa predpisu zmiešame s rozpustenou želatínou.
4.
Paštétu prelejeme želírovacím roztokom a necháme v chlade stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať