Teľacia paštéta
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčová pečeň
250
g
teľacie mäso
250
g
slanina
4
ks
vajce
2
ks
cibuľa
1
PL
petržlenová vňať
1
KL
paštétové korenie
3
ks
borievka
trochu
majorán
1
KL
soľ
trochu
korenie
Želé z koňaku
1
šálka
mäsový vývar
2
cl
koňak
5
lístky
želatína
postup
1.
Pečienku, teľacie mäso a slaninu zomelieme najmenej dvakrát na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajcia, posekanú cibuľu, petržlenovú vňať a korenie, všetko dobre premiešame a ochutíme soľou a korením.
2.
Zmes dáme do paštétovej formy a vo vodnom kúpeli ju pečieme 1 hodinu v predhriatej rúre na 175 °C. Necháme vychladnúť.
3.
Vývar zmiešame s destilátom a podľa predpisu zmiešame s rozpustenou želatínou.
4.
Paštétu prelejeme želírovacím roztokom a necháme v chlade stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.