Jelenia polieka s kuriatkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
jelenie mäso
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
ks
pór
100
g
huby kuriatka
40
g
maslo
30
g
múka
1,5
litre
vývar zo zveriny
1/8
liter
šľahačka
trochu
soľ
postup
1.
Mäso osušíme a nakrájame na malé kocky alebo pásky.
2.
Cibuľu pokrájame, cesnak jemno posekáme alebo rozotrieme.
3.
Kuriatka očistíme. Väčšie huby rozkrojíme.
4.
Maslo rozpálime a na ňom opečieme mäso zo všetkých strán do bledohneda.
5.
Pridáme cibuľu a mäso na slabom plameni pečieme ešte 2 minúty. Vmiešame cesnak. Zasypeme múkou. Dobre premiešame.
6.
Za stáleho miešania pridáme vývar. Miešame tak dlho, až vznikne hladká zmes. Polievku necháme potom ešte 20 minút mierne variť. Primiešame šľahačku. Pred podávaním posypeme pokrájanou vňaťou s jarnej cibuľky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.