Pridať recept

Jahňacia roláda so špenátom

ingrediencie

1,2 kg
jahňacia hruď
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1/4 liter
biele víno
olej

Plnka

100 g
mrazený špenát
100 g
parmská šunka
1 ks
cibuľa
100 g
ovčí syr
1 ks
vajce
2 PL
strúhanka
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
soľ
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1 PL
oregano

postup

1.
Jahňaciu hruď narežeme po dĺžke, osolíme a okoreníme.
 
2.
Plnka: Špenát zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, šunkou pokrájanou na kocky, syrom, vajcom a strúhankou. Primiešame cesnak rozotretý so soľou, citrónovú kôru a posekané oregano. Plnku podľa chuti osolíme, okoreníme.
3.
Pripravenú plnku rozložíme na mäso, zvinieme ho a previažeme niťou. Mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji. Potom ho preložíme na pekáč a dáme piecť do rúry pri 220 °C. Pečieme 75 minút. Počas pečenia mäso podlievame vínom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať