Jahňacie stehno so zeleninou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
jahňacie stehno
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
6
strúčikov
cesnaku
1
PL
soľ
1
PL
nastrúhaná citrónová kôra
4
PL
maslo
1/4
liter
biele víno
1
konzerva
paradajka
4
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
šálka
sladká smotana
postup
1.
Stehno dobre osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom rozotretým so soľou. Posypeme ho citrónovou kôrou.
2.
Mäso opečieme zo všetkých strán na masle. Podlejeme ho vínom, pridáme k nemu paradajky. Dusíme 45 minút.
3.
Potom k mäsu pridáme pokrájanú mrkvu a cibuľu. Dusíme ďalších 45 minút. Šťavu nakoniec zahustíme. smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.