Bylinkové kura
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
soľ
trochu
mleté čierne korenie
100
g
maslo
olej
1
PL
posekaná bazalka
1
PL
posekané oregano
Plnka
2
ks
žemľa
1/2
šálka
mlieko
2
ks
vajce
100
g
parmská šunka
1/2
zväzok
pažitka
1/2
zväzok
medovka
1/2
šálka
nastrúhaný parmezán
trochu
muškátový orech
postup
1.
Kurča osolíme, okoreníme.
2.
Plnka: Žemle zalejeme mliekom, a potom ich dobre vyžmýkame. Zmiešame ich s vajcom, na kocky pokrájanou šunkou, posekanou pažítkou, medovkou, parmezánom a vymiešame. Plnku ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Naplníme ňou kurča.
3.
Naplnené kurča zašijeme niťou. Dáme ho na pekáč, podlejeme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C asi 70 minút.
4.
Maslo rozpustíme v hrnci a zmiešame ho s posekanou bazalkou a oreganom. Touto zmesou potrieme tesne pred dopečením kurča.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.