Pridať recept

Varený jemný zeler

ingrediencie

1 kg
zeler
60 g
maslo
1/2 liter
mäsový vývar
2 balíčky
smotanový syr
6 PL
smotana
trochu
soľ
trochu
paprika

postup

1.
Zeler dôkladne očistíme, jednotlivé steblá odtrhneme a nakrájame na kúsky.
 
2.
Rozpálime maslo alebo margarín. Vložíme do neho odkvapkaný zeler a pod pokrievkou dusíme 10 minút vo vlastnej šťave. Potom pridáme mäsový vývar a varíme 15 minút.
3.
Pridáme vločky syra so smotanou, zeleninu osolíme a okoreníme. Na silnom ohni varíme tak dlho, kým nie je zelenina mäkká. Podávame ako prílohu k mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať