Pridať recept

Vyprážané ostrieže

ingrediencie

8 ks
ostriež
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
citrónová šťava
trochu
worčestrová omáčka

Na obalenie

200 g
hladká múka
1/4 liter
biele víno
2 ks
vaječný žĺtok
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
soľ
2 ks
vaječný bielok
trochu
citrónová šťava
olej na vyprážanie

postup

1.
Ostrieže osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, worčestrom a necháme marinovať.
 
2.
Na obalenie zmiešame múku s vínom, žĺtkami, cesnak rozotretým so soľou, so snehom vyšľahaným z bielkov. Do vzniknutého cestíčka namočíme rybu a vyprážame ju na panvici v rozpálenom oleji. Po vypražení ostrieže pokvapkáme citrónovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať