Varená šťuka s petržlenovým maslom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
šťuka
Vývar
3
litre
voda
5
PL
ocot
1
ks
cibuľa
1
KL
biele mleté korenie
trochu
soľ
1
ks
čerstvá zelenina
Maslová omáčka
125
g
maslo
2
PL
citrónová šťava
2
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Šťuku omyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Vodu na vývar zovrieme v dostatočnom veľkom hrnci. Znížime teplotu a pod pokrývkou varíme mierne všetky prísady počas 15 minút.
2.
Potom dáme do vývaru šťuku a podľa veľkosti ju 20-25 minút necháme veľmi mierne variť. Opatrne ju potom vyberieme a dáme na predhriaty podnos.
3.
Šťuku ozdobíme čerstvou zeleninou a kolieskami citróna.
4.
Príprava masla s petržlenovou vňaťou: Maslo pomaly rozpustíme a ochutíme citrónovou šťavou a zmiešame s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.