Pridať recept

Varená šťuka s petržlenovým maslom

Varená šťuka s petržlenovým maslom
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

1 ks
šťuka

Vývar

3 litre
voda
5 PL
ocot
1 ks
cibuľa
1 KL
biele mleté korenie
trochu
soľ
1 ks
čerstvá zelenina

Maslová omáčka

125 g
maslo
2 PL
citrónová šťava
2 PL
petržlenová vňať

postup

1.
Šťuku omyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Vodu na vývar zovrieme v dostatočnom veľkom hrnci. Znížime teplotu a pod pokrývkou varíme mierne všetky prísady počas 15 minút.
 
2.
Potom dáme do vývaru šťuku a podľa veľkosti ju 20-25 minút necháme veľmi mierne variť. Opatrne ju potom vyberieme a dáme na predhriaty podnos.
3.
Šťuku ozdobíme čerstvou zeleninou a kolieskami citróna.
4.
Príprava masla s petržlenovou vňaťou: Maslo pomaly rozpustíme a ochutíme citrónovou šťavou a zmiešame s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať