Pridať recept

Morský jazyk na mlynársky spôsob

ingrediencie

2 ks
morský jazyk
2 KL
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
múka
60 g
maslo
1 ks
limetka

postup

1.
Morské jazyky očistíme, stiahneme z kože, opláchneme v studenej vode a osušíme. Ryby potrieme po obidvoch stranách citrónovou šťavou. Odokryté ich necháme 10-15 minút odležať.
 
2.
Nakoniec ryby osušíme a po obidvoch stranách posolíme.
3.
Múku nasypeme na dosku, ryby po obidvoch stranách pomúčime a prebytočnú múku strasieme. V hrnci rozpustíme polovicu masla a ryby opäť na ňom po obidvoch stranách 10 minút opekáme.
4.
Počas pečenia stále doplňujeme spotrebované maslo. ryby dáme na predhriaty podnos a ozdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať