Talianske rezancové cesto
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
ml
vlažná voda
300
g
hladká múka
3
ks
vajce
1
štipka
soľ
postup
1.
Na pracovnú dosku nasypeme múku a premiešame ju so štipkou soli. Nesolíme veľa, pretože by cesto veľmi zle schlo. Následne do múky vytvoríme jamku, do ktorej dáme vyšľahané vajce s vodou, pričom cesto okamžite spracovávame nožom. Potom ho vypracúvame rukami na hladké cesto.
2.
Pripravené cesto rozdelíme na 3 časti, vymiesime bochníčky, zakryjeme utierkou a necháme postáť približne pol hodinu. Následne každý bochník vyvaľkáme na doske približne na 2 mm a trošku necháme po oboch stranách obschnúť, aby sa nám pruhy pri krájaní nezlepovali.
3.
Vyváľkané cesto pokrájame na doske na požadované rezance. Rezance dáme do väčšieho množstva trošku osolenej vriacej vody a povaríme ich domäkka asi 7 až 10 minút.
4.
Niekedy sa miesto vody pridáva 30 ml olivového oleja, pretože sa cesto s olejom lepšie spracúva.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.