FOTORECEPT: Makovo-slivkový koláč zo špaldovej múky
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1/2
kocka
kvasnice
400
ml
mlieko
350
g
špaldová múka
1
PL
olej
1
PL
cukor
Na vrch
2
balíčky
vanilkový cukor
600
g
slivky
300
g
mak
100
g
cukor
slivkový lekvár
postup
1.
Najprv si dáme napučať 1/2 kocky kvasníc (kvasnice zalejeme mliekom a posypeme štipkou cukru).
2.
Potom dáme do misy múku, pridáme cukor a vykysnuté kvasnice. Prilievame teplé mlieko a spracujeme tuhé cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.
3.
Urobíme si makovú plnku: Mak si vysypeme do misy, pridáme cukor a postupne prilievame mlieko, až kým nám vznikne kašovitá hmota.
4.
Slivky vykôstkujeme, prerežeme na polovicu a pridáme 2 balíčky vanilkového cukru (ak sú slivky menej sladké, pridáme viac cukru).
5.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme na olejom vymastený plech. Vrch potrieme slivkovým lekvárom a vylejeme makovú plnku.
6.
Na vrch poukladáme slivky tesne vedľa seba a dáme piecť na 200 stupňov približne 25-30 minút (čas je dobré si odsledovať, každá rúra pečie inak).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.