Čokoládová torta
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
75
g
čokoláda
2
ks
vajce
130
g
práškový cukor
1/2
balíček
vanilkový cukor
2
KL
vanilková esencia
90
ml
olej
140
g
hladká múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
60
ml
mlieko
2
PL
jahodový džem
postup
2.
Medzitým vyšľaháme žĺtky so všetkými cukrami, olejom a arómou do peny.
3.
Potom primiešame roztopenú čokoládu, preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec opatrne zapracujeme sneh z bielkov.
4.
Cesto vylejeme do múkou vymastenej formy a pri 180 stupňoch pečieme cca 45 minút. Na vychladnutý korpus natrieme domáci jahodový džem a polejeme čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.