Pridať recept

Korenistý pilaf s ryžou basmati

ingrediencie

500 g
ryža basmati
225 g
šampiňóny
175 g
brokolica
60 g
hrozienka
60 g
pistáciové oriešky
6 PL
rastlinný olej
2 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
6 ks
kardamón
6 ks
klinčeky
8 ks
celé čierne korenie
1 ks
celá škorica
1 KL
mletá kurkuma
1,2 litre
zeleninový vývar
korenie
soľ

postup

1.
Do sitka dáme ryžu a dôkladne ju opláchneme pod studenou tečúcou vodou. Precedíme. Očistíme stonky brokolice, pokrájame ju na malé ružičky a stonky po dĺžke rozkrojíme na 4 diely a priečne pokrájame na kúsky s veľkosťou 1 cm.
 
2.
V hlbšej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a stonky brokolice a varíme na miernom plameni za častého miešania 3 minúty. Pridáme nakrájané huby, ryžu, prelisovaný cesnak a korenie. Varíme 1 minútu. Miešame, až kým sa ryža neobalí v oleji.
3.
Prilejeme vriaci vývar a osolíme a okoreníme podľa chuti. Vmiešame ružičky brokolice a opäť privedieme k varu. Prikryjeme pokrievkou, zmiernime plameň a varíme 15 minút, a nezdvíhame pokrievku.
4.
Odstavíme a necháme stáť hrniec stále prikrytý 5 minút. Na koniec pridáme hrozienka, pistácie a vidličkou jemne ryžu našuchoríme. Servírujeme horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.