FOTORECEPT: Bakoňské bravčové plátky na smotane
2
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
bravčové karé bez kosti
80
g
oravská slanina
2
ks
červená cibuľa
6
strúčikov
cesnaku
3
ks
paprika
1
ks
štipľavá paprička
10
ks
čerešňové paradajky
200
g
šampiňóny
200
ml
kyslá smotana
2
PL
olej
1
PL
hladká múka
sol, cerstvo mlete korenie, mleta paprika
postup
2.
Ja maso nevyklepavam, radsej ho nakrajam na tenke steaky. Obalim ich zlahka v hladkej muke.
V kastrole rozohrejem dve lyzice oleja a rezne dokladne opeciem z obidvoch stran do zlata.
Rezne odlozime na teple miesto a do vypeku pridame dalsiu lyzicu oleja. Rozprazime na nom nakrajanu slaninu. Orestujeme ocistenu a nasekanu cibulu a cesnak.
3.
Na tento zaklad polozime pokrajanu papriku na pruzky, stiplavu papricku (tejto dajte kolko chcete) a cele ceresnove paradajky. Tento zaklad zlahka posolime, okorenime a opaprikujeme.
Opecene platky masa tiez posolime, okorenime a opaprikujeme a polozime na zeleninovy zaklad.
4.
Dame zovriet vodu a vriacou podlejeme maso, prikryjeme a dusime.
5.
Ja som mala po 30 minutach dusenia platky makke. Zampiony som umyla, ocistila a nakrajala na hrube platky. Vlozila k masu , znovu trosku podliala a dodusila slabych 15 minut. Po tejto dobe boli platky este makksie :D
Do kyslej smotany som dala dve lyzice stavy masa a zbytok muky po obalovani. Vsetko som preslahala a vliala k masu. Nechala som prevriet na jednu bublinu.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.