Pridať recept

Zeler vyprážaný so syrom

ingrediencie

400 g
zeler
200 g
eidam
2 ks
vajce
1 dl
mlieko
80 g
hladká múka
100 g
tuk
ocot
soľ

postup

1.
Očistený zeler uvaríme v osolenej a okyslenej vode do polomäkka. Vychladnutý pokrájame na plátky spolu so syrom.
 
2.
Na špáradlo napichneme plátok zeleru a syra, osolíme, namočíme do cestíčka z vajec, mlieka, múky a strúhanky a postupne všetko vyprážame v horúcom tuku z oboch strán.
3.
Namiesto syra môžeme použiť tenké plátky šunky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.