Pridať recept

FOTORECEPT: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní

Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Zdroj: evauhlik
8
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
rebierka z diviaka

Marináda

5 strúčikov
cesnaku
1 ČL
soľ
1/2 ČL
mleté čierne korenie
1 ČL
mletá červená paprika
1/2 ČL
chilli
1 ČL
kmín
vetvičiek
čerstvý tymián
trochu
estragó čerstvý
trochu
oregano čerstvé

Slivkové čatní

900 g
slivky
3 ks
šalotka
čerstvý zázvor
220 ml
pomarančová šťava
100 ml
suché biele víno
140 g
hrozienka
1 ks
škorica celá
50 g
cukor hnedý
1 PL
chilli
čerstvý tymián

postup

1.
Výhodou čatní je, že si ho môžeme nachystať kľudne pár dní dopredu a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Slivky odkôstkujeme, cibuľku nakrájame celkom na drobučko, zázvor, asi 5cm, nastrúhame a všetko dáme do nižšieho, širšieho kastróla. Pridáme všetky ostatné prísady a na miernom ohni varíme, dusíme asi 45 minút. Občas premiešame, ku koncu častejšie.
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Zdroj: evauhlik
 
2.
Čatní je po cca 45-tich minútach hotové, zmes sa zahustí, všetky chute sa prepoja. Na záver treba ochutnať a doladiť chute, podľa kyslosti sliviek pridáme cukor, ak treba tak chilli. Výslední čatní má byť jemne kyselkavé, sladko štipľavé s jemných chvostíkom zázvoru.
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Zdroj: evauhlik
3.
Hotové čatní, ešte horúce dáme do vhodného pohára, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Vydrží aj niekoľko týždňov.
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Zdroj: evauhlik
4.
Zmiešaním všetkých prísad si pripravíme marinádu a dobre ňou potrieme rebierka, necháme odležať, najlepšie cez noc. Na druhý deň grilujeme rebierka pomaly, ako máme poklop tak prikryté zhruba 1 - 1,5 hodiny podľa toho na ako sme si rebierka nakrájali. Počas grilovania potierame zvyšnou marinádou. Rebierka sú hotové keď sa začne oddeľovať mäso od kosti.
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Zdroj: evauhlik
5.
grilované rebierka z diviaka podávame so slivkovým čatní a s dobrým chlebom alebo bagetou.
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Fotorecept: Pečené rebierka z diviaka a slivkové čatní
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné,
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné, že sa topia v ústach, poznáme to tajomstvo!
Dokonalý obed, ktorým potešíte (nielen) chlapské krky! Stačí poznať malé tajomstvo a rebierka už nikdy...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...