Pridať recept

Parené buchtičky

ingrediencie

1/2 kg
polohrubá múka
1 PL
práškový cukor
300 ml
vlažné mlieko
1 kocka
droždie
1 štipka
soľ
1/2 KL
kryštálový cukor
lekvár

postup

1.
Pripravíme si kvások z mlieka, droždia, soli a kryštálového cukru. Nakysnutý kvások zmiešame s múkou a práškovým cukrom a vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
 
2.
Potom ho dáme na dosku, roztiahneme a vykrajujeme štvorce. Do stredu dáme lekvár a cesto zabalíme do buchtičky, aby lekvár nevytiekol.
3.
Do hrnca s parákom dáme zovrieť vodu, ukladáme doň buchty, prikryjeme a necháme 10 minút na pare. Hotové buchtičky môžeme posypať kakaovým práškom a poliať roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...