Kuracie prsia s marhuľami
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie prsia
1/2
KL
cesnakový prášok
1/2
KL
soľ
štipiek
korenie
2
PL
olej
1
balíček
sušené marhule
200
ml
kurací vývar
150
ml
biele víno
50
ml
biely vínny ocot
1
PL
cukor
3
PL
voda
3
PL
horčica
4
PL
hladká múka
1
ks
jarná cibuľka
štipiek
škorica
30
g
mandle
postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a posypeme cesnakovým práškom, soľou a korením. Na panvici rozpálime olej a oboch strán kuracie prsia pečieme asi 15 minút. Pridáme marhule, kurací vývar, biele víno, ocot, cukor a škoricu. Prikryjeme a dusíme asi 25 minút. Omáčku pripravíme zmiešaním vody, horčice a múky. Varíme ju, pokým nebude hustejšia. Mäso polejem omáčkou a podávame s ryžou a mandľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.