Krevety zapečené s čili papričkou a syrom
6
porcií
26
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
vylúpnutá tigria kreveta
2
ks
limeta
trochu
tabasco
2
PL
olivový olej
2
ks
červená cibuľa
3
strúčiky
roztlačený cesnak
soľ
mleté čierne korenie
250
ml
smotana na šľahanie
85
g
tvrdý syr
3
ks
červená čili paprička, bez semien nakrájaná nadrobno
postup
1.
Najskôr namarinujeme krevety. Vysypeme ich do väčšej misy, pridáme šťavu z limetiek, tabasco a dobre premiešame. Vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
2.
Vyhrejeme gril. Na panvici na oleji opražíme cibuľu, pridáme čili papričky a cesnak a ďalej pražíme zhruba 5 minút.
3.
Vezmeme ohňovzdornú nádobu a dáme do nej cibuľovú zmes, pridáme krevety, ktoré sme scedili, osolíme a okoreníme. Zalejeme smotanou a postrúhaným syrom.
4.
Celú nádobu dáme asi na 6 minút pod gril, kým syr nezačne bublať a nechytí peknú zlatohnedú farbu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.