Pridať recept

Cestoviny s mletým mäsom

ingrediencie

400 g
cestoviny
soľ
olej
500 ml
zeleninový vývar
300 g
mleté mäso
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnaku
1 ks
vajce
50 g
tvrdý syr
1 KL
sušená bazalka
140 g
rajčiakový pretlak
1 ks
cibuľa
cukor
oregano
petržlenová vňať

postup

1.
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a premiešame s trochou oleja.
 
2.
Mleté mäso zalejeme zeleninovým vývarom, okoreníme mletým čiernym korením, soľou, pretlačeným cesnakom a necháme vyvariť vodu.
3.
Keď sa voda vyparí pridáme vajce, strúhaný syr, bazalku a premiešame. Odstavíme z plameňa.
4.
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji, pridáme paradajkový pretlak, soľ, cukor, oregano a premiešame.
5.
Opečenú cibuľu pridáme do mäsovej zmesi a premiešame.
6.
Cestoviny podávame poliate omáčkou, posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...