Lahodný tvarohový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
165
g
práškový cukor
45
g
kakao
150
ml
smotana na šľahanie
250
g
mäkký tvaroh
30
g
nastrúhaná čokoláda
postup
1.
Vyšľaháme vaječné bielky na polotuhý sneh. Postupne doň zašľaháme 60 g práškového cukru, aby nám vznikol tuhý sneh.
2.
Do rozšľahaných žĺtkov zašľaháme ďalších 60 g práškového cukru a kakao. Túto zmes zmiešame s bielkovou zmesou.
3.
Pripravené cesto dáme do vymastenej formy a vystlatej pergamenovým papierom. Pečieme 15 minút pri 200 °C. Po upečení cesto odstránime od papiera a necháme vychladnúť. Potom ho rozrežeme na 3 časti.
4.
Smotanu vyšľaháme dotuha. Zvyšný práškový cukor zamiešame do tvarohu. Potom pridáme najemno postrúhanú čokoládu. Plnku natrieme na 2 rozkrojené pláty a tretím prikryjeme. Ak nám ostal krém, tak ním potrieme povrch koláča. Ak nie, navrch dáme šľahačku a posypeme kakaom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.