Chlebová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
krajec tmavého celozrnného chleba
60
g
horká čokoláda
60
g
polohrubá múka
1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
kakao
4
ks
vajce
100
g
práškový cukor
90
g
mandle
1
PL
čerešňovica
1
PL
voda
75
g
roztopené maslo
125
ml
ovocný sirup
500
ml
chantillská šľahačka
250
g
zavárané višne
mandle a ovocie na ozdobu
postup
1.
Chlieb rozmixujeme s nasekanou horkou čokoládou. Zmiešame ho s múkou rozmiešanou s práškom do pečiva a kakaom. Primiešame posekané mandle, čerešňovicu a vodu.
2.
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru.
3.
Bielky vyšľaháme a primiešame k nim druhú polovicu cukru. Vyšľaháme na tuhý sneh. Tretinu snehu primiešame k vyšľahaným žĺtkom a potom zamiešame k múku. Primiešame zvyšok snehu, roztopené maslo a spravíme cesto.
4.
Cesto nalejeme do vymastenej a papierom vystlatej tortovej formy. Pečieme 35 až 40 minút pri teplote 180 °C. Po upečení cesto vyklopíme a zbavíme papiera.
5.
Korpus rozkrojíme na 3 časti. Každú natrieme sirupom a chantillskou šľahačkou. Na šľahačku navrstvíme odkôstkované višne. Prikryjeme a postup opakujeme. Povrch torty potrieme zvyšnou chantillskou šľahačkou. Boky ozdobíme mandľami a navrch môžeme poukladať jahody.
6.
Chantillská šľahačka: Šľahačku vyšľaháme dotuha. Pridáme 2 lyžicu práškového cukru, 1 lyžičku vanilkovej esencie a rum alebo koňak. Šľaháme dotuha.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.