Pridať recept

Pečené papriky

ingrediencie

10 ks
červená paprika
10 ks
žltá paprika
150 ml
olej
100 ml
ocot
3 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Papriky umyjeme, rozkrojíme na polovicu. Poukladáme ich na plech a pečieme nasucho v rúre pol hodiny pri 180°C, tak aby bol ich povrch hnedý.
 
2.
Po upečení ich dáme do hrnca, zalejeme vodou a paríme asi 20 minút. Potom papriky ošúpeme, zbavíme semien. Osolíme, okoreníme, polejeme olejom a pokvapkáme octom. Na tanieri ich posypeme posekaným cesnakom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...