Ostriež na bielom víne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
morský ostriež
1/4
liter
biele víno
1/2
KL
voda
1/2
šálka
ovocný ocot
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
1
ČL
soľ
1
ks
citrón
1/2
zväzok
medovka
trochu
klinčeky
trochu
maslo
postup
1.
Do hrnca nalejeme víno, vodu, ocot a privedieme do varu.
2.
Do očistenej cibule napicháme klinčeky. Dáme ju do hrnca, spolu s bobkovým listom, soľou, rozpoleným citrónom a medovkou. Tento nálev varíme 5 minút.
3.
Potom do neho vložíme celé ryby a varíme ďalej 15 minút. Po uvarení rybu ozdobíme plátkami citróna a môžeme poliať roztopeným maslom. Vhodnou prílohou je aj dusená zelenina.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.