Paradajkové rizoto
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
guľatá ryža
50
g
maslo
1
ks
cibuľa
2
plátky
kuracie prsia
2
ks
červená paprika
1
šálka
červené víno
1
PL
mletá červená paprika
1
ČL
kari
2
PL
paradajkový pretlak
1
liter
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom masle. Potom k nej pridáme na kocky nakrájanú prsia a opečieme ich. Pridáme na kocky pokrájanú papriku a znova krátko opražíme. Pridáme prepláchnutú ryžu a znova krátko opražíme.
2.
Všetko zalejem vínom, posypeme paprikou, kari a pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame. Zalejeme dvoma šálkami vývaru a varíme.
3.
Počas varenia prilievame podľa potreby vývar. Doba varenie je približne 20 minút. Hotové rizoto osolíme, okoreníme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.