Pridať recept

Pečené jablká s marcipánom a orechmi

4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
jablko
100 g
marcipán
125 g
cukor
150 g
vlašské orechy
40 g
maslo
trochu
smotana 33%

postup

1.
Jablká poriadne umyjeme, odrežeme hlavičky a odstránime jadrovník. Otvor po jadrovníku naplníme marcipánom. Jablká uložíme do maslo vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme približne 20 minút.
 
2.
Kým sa jablká pečú opražíme si orechy na suchej teflonovej panvici. Do hrnca nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Do urobeného karamelu vložíme opečené orechy a obalíme ich v ňom.
3.
Ešte horúce orechy vyberieme na silikónovú podložku a necháme stuhnúť. Potom nimi posypeme pečené jablká.
4.
TIP: Ak nám z orechov ostane ešte nejaký karamel v hrnci, prilejeme k nemu trochu smotany, masla a spravíme chutnú karamelovú omáčku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať