Pečené jablká s marcipánom a orechmi
4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jablko
100
g
marcipán
125
g
cukor
150
g
vlašské orechy
40
g
maslo
trochu
smotana 33%
postup
1.
Jablká poriadne umyjeme, odrežeme hlavičky a odstránime jadrovník. Otvor po jadrovníku naplníme marcipánom. Jablká uložíme do maslo vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme približne 20 minút.
2.
Kým sa jablká pečú opražíme si orechy na suchej teflonovej panvici. Do hrnca nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Do urobeného karamelu vložíme opečené orechy a obalíme ich v ňom.
3.
Ešte horúce orechy vyberieme na silikónovú podložku a necháme stuhnúť. Potom nimi posypeme pečené jablká.
4.
TIP: Ak nám z orechov ostane ešte nejaký karamel v hrnci, prilejeme k nemu trochu smotany, masla a spravíme chutnú karamelovú omáčku.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.