Pridať recept

Závitky z Oravy

4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
50 g
prerastená slanina
50 g
pikantná klobása
100 g
cibuľa
300 g
kyslá kapusta
100 g
ovčí syr
trochu
hladká múka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Mäso vyklepeme, poukladáme naň kyslú kapustu, plátok slaniny, kúsok klobásky a zvinieme do rolády. Prepichneme špáradlami alebo previažeme niťou aby sa nerozdelili.
 
2.
Na panvici rozohrejeme olej, sprudka opečieme rolády, pridáme nasekanú cibuľu, opražíme a dusíme domäkka. Hotové rolády vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, prisypeme trochu múky, zalejeme vodou, prevaríme a dochutíme soľou a korením. Podávame napríklad so zemiakovou kašou preliate omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...